ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ- Ο πληθωρισμός παραμένει σε ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά, γεγονός που έχει θορυβήσει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης και την τρόικα. Μάλιστα οι ελεγκτές εξέφρασαν την έκπληξή τους για τη δυσκαμψία των τιμών και έθεσαν τις προτάσεις τους για να σταματήσουν τα ρεκόρ υψηλού πληθωρισμού.

Από αυτές τις προτάσεις (π.χ. να κοπούν τα «δώρα»), το υπουργείο οικονομικών επέλεξε να κοπεί ο μισθός του Φεβρουαρίου καθώς είναι «κουτσός», έχει δηλαδή πολύ λιγότερες μέρες από τους άλλους μήνες (γι αυτό άλλωστε τον λέμε και κουτσοφλέβαρο) και ο κόσμος θα κατανοήσει και θα αγκαλιάσει αυτή τη λογική.

Κατ' αυτό τον τρόπο τα χρήματα των πολιτών θα είναι λιγότερα οπότε θα μειωθεί η ζήτηση ενώ θα μειωθούν και τα έξοδα των επιχειρήσεων.

Για να απαλύνει τον πόνο, που είναι για το καλό της πατρίδας, η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο ο μισθός Μαρτίου να δίδεται υποχρεωτικά σε δύο δόσεις με την πρώτη να καταβάλλεται τις πρώτες μέρες του μήνα και τη δεύτερη στα μέσα. Έτσι θα μπορούν οι εργαζόμενοι να «κουτσοπεράσουν» το Μάρτιο ενώ την πρωταπριλιά θα πληρώνεται το «δώρο Πάσχα» ώστε να μην ξεμένει κανείς από χρήματα.

7 σχόλια »

  • Ανώνυμος είπε:

    Προφανώς μας δουλεύετε!!!!!ή μαλλον εχουνε τρελλαθεί παντελώς τα υπουργά και το πρωθυπουργό!!!
    Ε ρε τι σας περιμένει!!!!!
    A.J.

  • Κωνσταντίνος Καντακουζηνός είπε:

    Οι δικές μου αποκλειστικές πληροφορίες από το Υπουργείον Οικονομικών λένε ότι σκοπεύουν να αλλάξουν την χρονιά: δηλαδή σε λίγες μέρες θα έχομεν Σεπτέμβριον, ουχί όμως του 2010 αλλά του 1980, όταν οι μισθοί ήσαν της τάξεως των 35.000 δραχμών, ήτοι σε ευρώ 100. Ήδη έχουν εγκριθεί τα απαραίτητα κονδύλια διά την καμπάνια με κεντρικό σύνθημα αυτό της Αλλαγής (Αλλαγή χρονιάς προφανώς).

  • αστεια είπε:

    Μήπως να δίνουμε όλο το μισθό μας? Δούλοι θα καταντήσουμε στους μεγαλο τσιφλικάδες

  • Ανώνυμος είπε:

    ΠΟΥ ΤΟ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΤΟ ΑΣΤΕΙΟ?
    Ειναι γελοιοι, καταπτυστοι, ελεεινοι....Θα μου πεις ανθρωποι ειναι κι αυτοι μπορει να ειπε καποιος ενα αστειο και να γελασανε...ΟΧΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ. Δεν επιτρεπεται να εχεις καμμια διαθεση να γελας οταν σκορπιζεις δυστυχια. Κανονικα δεν θαπρεπε να ειχαν το παραμικρο κουραγιο για κατι τετοιο. Φτανει αυτη η φωτογραφια για την αποκαλυψη της αληθειας τους, του ηθους τους και των προθεσεων τους

  • Ανώνυμος είπε:

    Επιτέλους ας μην τα περιμένουμε όλα από την τρόικα. Ας την ξεπεράσουμε. Μπορούμε. Ναι, μπορούμε! Χαρις στο μεγαλείο της φυλής μπορούμε να καταργήσουμε με μιας, λεβέντικα, και τους 12 μισθούς και να παίρνουμε μόνο δώρα.Έτσι θα δείξουμε στους κουτόφραγκους ότι είμαστε υπεράνω χρημάτων(άρα δεν τους έχουμε ανάγκη) και πλέον θα ζούμε ευτυχισμένοι χωρίς άγχος και φόβο. Ξένοιαστα, όπως τα παιδιά που ζουν με το χαρτζηλικάκι τους.

  • ifigenia είπε:

    Πρόταση προς όλους τους BLOGGERS
    Προτείνουμε:
    Στις 2 Μάρτη Τετάρτη από τις 3μ.μ. μέχρι τις 11μ.μ. να αναρτήσουμε όλα τα blog ανάρτηση με τον ίδιο τίτλο και το κάθε blog τις δικές του απόψεις ως περιεχόμενο. Ως τίτλο:
    Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ - ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΧΡΕΟΣ – ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ Δ.Ν.Τ - ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ – ΟΙ ΕΝΟΧΟΙ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ.
    Προτείνουμε ακόμα μια φωτοσύνθεση του χάρτη της Ελλάδας με στάμπα « ΟΧΙ, ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ» μια φωτοσύνθεση είναι στην αρχική σελίδα του blog όποιος θέλει μπορεί να την πάρει .
    Με αυτό τον τίτλο που είναι φανταζόμαστε λίγο πολύ αποδεκτός από την μεγάλη πλειοψηφία των bloggers και φυσικά ο καθένας μπορεί να αναπτύξει τα δικά του επιχειρήματα και απόψεις αλλά και να δώσει και άλλες προτάσεις. (Στην ανάλυση προφανώς δεν γίνεται όλοι να συμφωνήσουν με ένα κείμενο ή τουλάχιστον προς το παρών είναι πάρα πολύ δύσκολο και θέλει προετοιμασία.)
    Α) Είναι ένας τρόπος να ακουστούμε από όλους ,πιο μακριά και πιο έντονα.
    Β) θα είναι μια δοκιμή και για επόμενη μαζική διαμαρτυρία ή προβολή κάποιου εθνικού ή κοινωνικο-πολιτικού ή οικονομικού ζητήματος.
    Γ) Η φωνή μας θα φτάσει και στο εξωτερικό και στις Βρυξέλλες πιο δυνατή.
    Δ) Εάν κάποιος διαφωνεί ή τώρα ή σε επόμενη παρόμοια κίνηση είναι ελεύθερος προφανώς να μη συμμετέχει είναι πέρα για πέρα επιλογή και δικαίωμα του καθενός .
    Όλοι μας να ενημερώσουμε όλα τα φιλικά μας blogs αλλά και όσα μπορεί ο καθένας για την κίνηση αυτή. Είναι μια πρόταση που δεν κρύβει καμία ύπουλη σκοπιμότητα παρά αυτά και μόνο που γράφουμε. Την πρόταση την κάνουμε με ειλικρίνεια και χωρίς άλλο στόχο ή σκοπό. Θεωρήσαμε σωστό να την διακινήσουμε μέσω σχολίων γιατί δεν βρίσκουμε άλλο τρόπο. Συνάδελφοι (αν στέκει ) bloggers η Χώρα μας πνίγεται …κάτι μα κάτι πρέπει να γίνει.
    Ευχαριστούμε κι ελπίζουμε το e-mαιl: diaskronos@gmail.com
    Η ομάδα του galaxiako.blogspot.com : diskronos, anarxos, antromeda, kiklonas, anarxosimoritis
    ΥΓ Εάν κάποιος (οποιοσδήποτε) θέλει το ονοματεπώνυμο μας θα το δώσουμε με το e-mail. Δεν υπάρχει πρόβλημα και μάλιστα χωρίς να ζητήσουμε το δικό του για να μην υπάρχουν αμφιβολίες.
    galaxiako.blogspot.com 27/02/2011

  • Ανώνυμος είπε:

    ΠΑΙΔΙΑ, ΣΥΓΝΩΜΗ τα αστεια καλά είναι αλλά...

    ΕΜΕΙΣ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ;

    ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΙ ΚΑΝΕΙ;

    ΟΙ Α/Α, Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ, ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΕΣ;

    ΝΤΡΟΠΗ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΜΑΣ;

    ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ


    ΟΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΕΣ ΤΗΣ ΟΡΓΗΣ.:

    http://profitoulas.wordpress.com/2011/05/24/%CE%BF%CE%B9-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%BA%CE%B5%CF%85%CE%B5%CF%83-%CF%84%CE%B7%CF%83-%CE%BF%CF%81%CE%B3%CE%B7%CF%83/

    Ίσως, αν καλούσαν οι μπλόγκερς...

  • Δημοσίευση σχολίου

    Όποιος ενοχλείται από σχόλιο αναγνώστη να επικοινωνήσει μαζί μας στο bang-gr@hotmail.com. Αν και δεν έχουμε ευθύνη για κάτι που έγραψε ένας ανώνυμος χρήστης θα προσπαθήσουμε να λύσουμε το πρόβλημα.